Login
Main menu

Inglesina

Ačkoliv Inglesina nakupuje látky na potahy od nejlepších výrobců, dá se obecně říci, že působením mnoha vlivů se barva potahu kočárku mění. Není to jen sluníčko, ale také nadmořská výška, obsah SO2 nebo ozónu ve vzduchu a nebo použití pracích prostředků, co má vliv na stálost barvy potahu.

1) Chraňte kočárek před dlouhodobou expozicí slunečnímu záření. Nezapomeňte, že nechrání ani stromy, a že i při zatažené obloze UV záření prostupuje mraky.

2) Pokud se často nacházíte v prostředí se zvýšeným rizikem, ošetřete potah kočárku prostředky pro ochranu před UV zářením, které jsou dostupné v drogeriích.

3) Potahy perte pouze v ruce a při praní, používejte prostředky neobsahující chlór, aktivní kyslík a jiné bělící či desinfekční složky.

Dobrý den,
manželovi se zdají kolečka kočárku na osce volná (s velkou vůlí do stran). Při jízdě se někdy jeví jako by byly nakloněné.

 

Podle Vašeho popisu se může jednat o opotřebení pouzder kol spolu s opotřebením os. Otáčením se pouzder na osách dochází v důsledku vniknutí prachu k vzájemnému obrušování obou dílů, což zvyšuje vůle v tomto otáčivem spoji. Velikost tohoto opotřebení je závislá na intenzitě užívání, výši zatížení, prašnosti prostředí a také na údržbě spočívající v pravidelném mazání os či pouzder kol. Nejedná se vadu, ale o opotřebení a v případě, že jeho stupeň je tak vysoký, že se kolečka za jízdy svou horní částí třou o plastové třmeny podvozku, je nezbytné provest výměnu pouzder kol, kterou zvládne každý zručný tatínek doma. Cena jednoho náhradního pouzdra je 169,- Kč a můžete je zakoupit na internetové prodejně https://www.babystore.cz/nahradni-dily-pro-kocarky/stredove-pouzdro-kolecka-se-zavlackou/ |Stredove-pouzdro-kolecka-se-zavlackou . Při výměně je potřeba zkontrolovat opotřebení osy, nemělo by být větší než 1,5 mm ( originální průměr osy je 10 mm) a dále opotřebení drážky na ose, kterou prochází závlačka pouzdra (šířka drážky 3 mm), která by neměla být větší než 4 mm. Případě překročení těchto tolerancí je třeba vyměnit i osu.

Stručně řečeno protože je v současnosti nejlepší kombinací užitné hodnoty a ceny na trhu. Naše firma dováží kočárky Inglesina již od roku 1992. Za tu dobu jsme byli svědky, jak z pozice světové 2. se díky intenzívní práci na vývoji nových výrobků dostala až na samou špičku. Od roku 1963, kdy vyrobila první kočárek, představuje pro 60 zemí, kam se Inglesina vyváží, tato značka to nejlepší, co lze koupit.

Při návrhu kočárků se Inglesina soustřeďuje na dítě, které v kočárku bude. V prvních týdnech života traví dítě v kočárku velkou část svého času. Většinou spí a nabírá tak sílu. Dostatek místa, pohodlí, kvalitní potahové materiály, dokonalá ochrana a ergonomie, přísun čerstvého vzduchu, to vše je u Inglesiny zajištěno.

Své dlouholeté zkušenosti s výrobou kočárku zúročuje v optimální kombinaci užitných vlastností, funkcí, vzhledu a ceny. Jen to, co bude maminka a její dítě potřebovat - nic navíc. Jen to, co bude pro dítě a maminku bezpečné, nic co by zvyšovalo riziko při používání. Absolutní elegance kočárku Classica i zcela moderní, soudobý vzhled kočárku Otutto či kočárku Trilogy. Quad na podvozku ergo bike pro vycházky v přírodě i zcela městské Zippy Light pro jízdu v nákupních centrech. Promyšlená nabídka volitelného příslušenství umožňuje optimální konfiguraci právě pro potřeby vašeho životního stylu. Každá maminka si může z této široké nabídky vybrat.

Zajištěná servisní podpora zvyšuje hodnotu a prodlužuje životnost i dobu používání kočárku. Doporučuji dobře prostudovat otázky i odpovědi v této sekci našeho systému často kladených otázek, detailně Vám osvětlí různé aspekty používání, zprostředkují zkušenosti uživatelů, obchodníků i našich servisních techniků. Vyzbrojeni těmito znalostmi si lépe vyberete ze široké nabídky Inglesiny kočárek, který bude nejlépe odpovídat potřebám Vašeho životního stylu.

 

Nafukovací kolečka násobí měkkost odpružení u podvozku Inglesina Ergo Bike. Podhuštěná kolečka se hůře tlačí a pláště se více opotřebovávají. Zvláště na zadních kolech.

Avšak když příjde na napumpování koleček, může se i zručný tatínek trochu zapotit. Ve ventilku může být přilepené těsnící tělísko k sedlu a už to nechce jít. A pokud se tatínek snaží o nafouknutí kolečka i v této situaci, může dojít při jeho síle k poškození pumpičky. Proto doporučujeme povolit čepičku asi tak o 2 mm, pak na ni zatlačit, aby se těsnící tělísko uvolnilo ze sedla. U vyfouknutého kolečka nikdy nepovolujte čepičku úplně, těsnící tělísko může zapadnou do duše a ta se pak musí vyměnit celá. Jakmile je těsnící tělísko uvolněné, nasaďte na ventilek i přes čepičku pumpičku a duši napumpujte. Po nafouknutí kola, sundejte pumpičku a dotáhněte čepičku ventilku. Po nafouknutí zkontrolujte tlak v pneumatice. Jeho hodnota je uvedena na stěně pláště.

 

Stejně jako u každého jiného výrobku má způsob používání kočárku velký vliv na jeho životnost a také na stav v jakém bude, až ho budete chtít prodat. V návodu na použití jsou proto části, zabývající se správnou technikou jízdy a zkušenosti, které jsme získali při používání kočárků Inglesina, tak může využít každý nový majitel tohoto kočárku. Jaké jsou tedy nejdůležitější zásady pro správné užívání kočárku:

  • nenechávejte kočárek dlouhodobě na sluníčku, všechny plasty, laky i potahy působením slunečního záření mění svoji barvu.
  • při překonávání překážek (obrubník atd.), když zvedáte přední kolečka při zatáčení, netlačte na rukojeť směrem dolů, ale rukojeť přitáhněte směrem k sobě. Můžete si to představit tak, že předpažíte obě ruce a necháte je přirozeně klesnout na rukojeť kočárku, a když se rukojeti dotknete, pokračujete ve směru tohoto pohybu i s rukojetí. Přední kolečka kočárku se snadno zvednou.
  • při nastupování do hromadného dopravního prostředku nezvedejte kočárek za korbičku, ale vždy jen za podvozek. Na jedné straně za rukojeť na druhé za oblouky podvozku.
  • do prostředku hromadné dopravy nebo do schodů běžte vždy rukojetí napřed.

Bohužel musím odpovědět že nikoliv. Materiály stárnou, mění v čase svoji strukturu a prožité namáhání postupně čerpá jejich únosnost. Mechnické vlastnosti se časem zhoršují a vlivem opotřebení se zvyšují vůle, což může do konstrukce vnášet dodatečné namáhání. Z toho jasně vyplývá, že starší kočárek, např. po dvou dětech, může být méně bezpečný než stejný kočárek zcela nový. Velký vliv má také dodržování návodu na použití předchozími majiteli, jejich technika jízdy a péče o kočárek. Navíc každý výrobce své výrobky zdokonaluje a Inglesina není vyjimkou. Např. u kočárku Magnum od prvního modelu z roku 1999 proběhlo již 5 zásadních inovací. V roce 2003 změna systému upínání nastavby na Easy Clip. V roce 2006 změny výškově nastavitelné rukojeti. V roce 2007 nová podložka pod nožičkami. V roce 2009 nová konstrukce boudičky. A v roce 2010 změny materiálu plastů a řešení odpružení.

Pokud chcete dále používat svoji Inglesinu, doporučujeme po každém dítěti nechat kočárek zkontrolovat v odborné dílně v Praze nebo v Brně. Při této kontrole vám bude doporučena výměna opotřebených částí, případně se mohou včas odhalit části již poškozené. Kupujete-li kočárek z druhé ruky, tuto kontrolu si nechte provest před začátkem používání.

Hned na začátku je potřeba říci, že příčin vrzání kočárku může být celá řada. Většinou se je podaří odstranit dobrým promazáním míst, kde dochází ke vzájemnému tření vrzajicích částí. Někteří výrobci používají plast na výrobu dílů pro kočárky se samomaznými vlastnostmi. Avšak i při použití tohoto typu plastu může po určité době dojít z zanesení styčných ploch prachem a důsledkem jsou nevítané zvuky.  Pokud se při jízdě či při houpání kočárku ozývá vrzání je nutné podvozek kočárku namazat. Pokud máte od výrobce nebo prodejce mazací plán, přednostně promazejte místa podle tohoto plánu. Nejprve kočárek očistěte od prachu či jiného znečištění. Potom prostříkejte všechny navzájem se pohybující spoje silikonovým olejem až zvuky ustanou. Při prostříkávání si kočárek podložte, aby nedošlo ke znečištění podlahy a podlahové krytiny olejem. Pokud i přes prostříkání olejem vrže dál, dejte oleji chvíli čas, aby zavzlínal i do těch nejmenších škvír. Mazání je potřeba po určité době opakovat, neboť teplota, prach a vlhkost olej odstraňují.

 

Sportovní kočárek je z pohledu dospělého lehčí a praktičtější a z pohledu dítěte mnohem zábavnější. Ale s přechodem není potřeba příliš spěchat. Dokud vaše maličké nedokáže držet páteř pěkně zpříma (obyčejně to nastává mezi 4 a 6 měsícem), je pro něj pohodlný hluboký nebo kombinovaný kočárek to nejlepší řešení. Zvláště při příliš teplých nebo příliš studených obdobích chrání lépe svého pasažéra. Avšak jakmile drží hlavičku zpříma, a začíná se zajímat při jízdě o své okolí, přichází čas přeměnit kombinovaný kočárek na sportovní verzi nebo přejít z hlubokého kočárku ke sporťáku nebo golfovým holím. Jinak se bude z kočárku vyklánět, aby co nejvíce viděl.

Další informace o sportovních kočárcích získáte na www.inglesina.cz

aktualizace: 02.10.2012

 

Zdá se tak bezbrané, s malinkatými přivřenými očičkami. Ve skutečnosti již několik dní po narození je jeho tělíčko připraveno na setkání se světem. Ať v létě nebo v zimě, mají světlo a čerstvý vzduch fantastický vliv na jeho zdraví: posilují pleť, zesilují kosti a uzdravují plice. Na druhé straně všechny vnější podněty rozvíjejí jeho vnímání a také ho zabaví. A když se unaví, krásně usne. Ale nezapomeňte je obléci podle počasí.